Ennek a receptnek az alapja egy diós sült puding, amit az iskolában kellett egyszer elkészítenünk. Májusban beküldtem egy receptversenyre az epres változatát és mindenkitől nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, de végül a versenyt érthetetlen módon lefújták, de hogy ezzel is bizonyítsam hogy nem lehet kedvemet szegni a sütéstől megcsináltam barackosan, mert hát itt a sárgabarack szezon. <3
Hozzávalók:
- 10 dkg Ráma
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg darált zabkeksz
- 17 dkg sárgabarack
Puding elkészítése:
- A puha vajat a tojások sárgájával és a cukor felével habosra keverem.
- A barackot megmosom, leszedem a héját, kimagozom, pár szemet a díszítéshez félreteszek és a többit összeturmixolom, ezt összekeverem a 12 dkg darált keksszel, a reszelt citromhéjjal. Ehhez hozzákeverem a vajas keveréket.
- A tojásfehérjéket a cukor másik felével felverem kemény habbá. Összekeverem a kettő tál tartalmát és kivajazott souffle formába teszem úgy hogy kb 2/3ig legyenek megtöltve. A formákat belerakom egy tepsibe, amibe 1-2 ujjnyi vizet töltök. 180°C os előmelegített alul felül sütésen kb 25-30 percig sütöm. Tűpróbával megnézem jó e már. Majd hagyjuk hűlni őket, és kivesszük őket a formából.
A puha állagú pudingot szerintem bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni.
Souffle formákat elő! ;)
Lana
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.