Már megint egy csokis recepttel jelentkezem, mert hát a csoki egészséges egy bizonyos szintig.:P Ennek a receptnek az eredete egy Stahl könyvből származik, csak az idők során kicsit alakítottam rajta így szerintem puhább lett és megalkottam sokak kedvenc sütijét tőlem, többek között a blogolótársam és a hugocskámét is. Egyszerű, sokáig eláll (már ha marad belőle egyátalán :D) és gyorsan is kész van!
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- ½ tk őrölt fahéj
- 15 dkg étcsoki
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 10 dkg Nesquick kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
200°Cra előmelegítem a sütőt. A lisztet, a kakaóport, szódabikarbónát, fahéjat beleszitálom egy tálba.
A margarint beteszem a mikróba egy kicsit, hogy megolvadjon. Majd hozzáöntöm a kimért kakaóporhoz, cukrokhoz. Majd hozzáadom a 2 egész tojást és összekeverem robotgéppel.
A csokit leforgácsolom, vagy ledarálom.
Összekeverem a hozzávalókat és 2 sütőpapírral kibélelt tepsire 1 nagykanál és 1 kiskanál segítségével kisebb gombócokat teszek, amiket kicsit lelapítok (de amúgy is szét fognak terülni, tehát annyira ne tegyük közel őket egymáshoz, ha marad a tésztából akkor teszünk még egy tepsire). Olyan 13 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből. Ha esetleg összeragadtak a korongok, akkor még melegen válasszuk el őket.
Remélem mások is meglelik benne a kedvencüket! ;)
Lana
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.