Egy Kiskanál Buborék

Sütünk-főzünk-festünk-ragasztunk-mosolygunk-blogolunk. :)

Facebook oldalunk

2014.05.16. 19:57 Egy Kiskanál Buborék

Epres gőzölt puding borhabbal

Itt az eperszezon és ebben a rossz időben van idő a konyhában sertepertélni is. ;)

Pudinghoz:

  •          10 dkg Ráma
  •          4 tojás
  •          1 citrom reszelt héja
  •          3 púpos ek porcukor
  •          1 csomag vaníliás cukor
  •          12 dkg darált házi keksz
  •          2 ek fehérbor
  •          60 dkg eper

Puding elkészítése:

  •  A puha vajat a tojások sárgájával és a cukor felével habosra keverem.
  •  Az epret megmosom, leszedem róla zöldet, pár szemet a díszítéshez félreteszek és a többit leturmixolom, és szűrön leszűröm így kb 16 dkg epervelő fog maradni, ezt összekeverem a 12 dkg darált keksszel, a reszelt citromhéjjal és a 2 evőkanál fehérborral. Ehhez hozzákeverem a vajas keveréket.
  •  A tojásfehérjéket a cukor másik felével felverem kemény habbá. Összekeverem a kettő tál tartalmát és kivajazott souffle formába teszem úgy hogy kb 2/3ig legyenek megtöltve. A formákat belerakom egy tepsibe, amibe 1-2 ujjnyi vizet töltök. 180°C os előmelegített alul felül sütésen kb 25 percig sütöm. Tűpróbával megnézem jó e már. Majd hagyjuk hűlni őket, és kivesszük őket a formából.

Én a tetejét borhabbal díszítettem.:)

gőzölteperpudingborhabbal.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: eper puding


A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskanalbuborek.blog.hu/api/trackback/id/tr716173752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása