Itt az eperszezon és ebben a rossz időben van idő a konyhában sertepertélni is. ;)
Pudinghoz:
- 10 dkg Ráma
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 3 púpos ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg darált házi keksz
- 2 ek fehérbor
- 60 dkg eper
Puding elkészítése:
- A puha vajat a tojások sárgájával és a cukor felével habosra keverem.
- Az epret megmosom, leszedem róla zöldet, pár szemet a díszítéshez félreteszek és a többit leturmixolom, és szűrön leszűröm így kb 16 dkg epervelő fog maradni, ezt összekeverem a 12 dkg darált keksszel, a reszelt citromhéjjal és a 2 evőkanál fehérborral. Ehhez hozzákeverem a vajas keveréket.
- A tojásfehérjéket a cukor másik felével felverem kemény habbá. Összekeverem a kettő tál tartalmát és kivajazott souffle formába teszem úgy hogy kb 2/3ig legyenek megtöltve. A formákat belerakom egy tepsibe, amibe 1-2 ujjnyi vizet töltök. 180°C os előmelegített alul felül sütésen kb 25 percig sütöm. Tűpróbával megnézem jó e már. Majd hagyjuk hűlni őket, és kivesszük őket a formából.
Én a tetejét borhabbal díszítettem.:)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.