Ez egy olyan sütemény, ami legalább olyan gyorsan kész van, mint ahogy elfogy.:)
Bátran variálható, hogy milyen gyümölccsel készítjük el, hogy lekvárt teszünk-e bele vagy friss gyümölcsöt!
Hozzávalók:
- 2 pohár gyümölcsös vagy natúr joghurt ( a pohár lesz a mérce!)
- 4 pohár liszt
- 2 csomag sütőpor
- 2 pohár cukor
- 1 pohár olaj
- 5-6 tojás
- lekvár, gyümölcs ízlés szerint
- A száraz hozzávalókat összekeverjük a joghurttal, a tojás sárgájával és az olajjal.
- A tojás fehérjéből kemény habot verünk.
- A felvert fehérjét hozzákeverjük a joghurtos masszához.
- A masszát beletesszük a kisütőpapírozott/ kivajazott tepsibe és teszünk rá lekvárt/gyümölcsöt.
- Majd betesszük a már 180°C-ra előmelegített (alul-felül) sütőbe és fél óra múlva körülbelül kész is van.
Ez áfonyalekvárral, gyümölcsös joghurttal, teljes kiörlésű liszttel, barnacukorral és vanília cukorral készült egy nagyobb tepsibe.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.