Egy Kiskanál Buborék

Sütünk-főzünk-festünk-ragasztunk-mosolygunk-blogolunk. :)

Facebook oldalunk

2013.06.23. 11:38 Egy Kiskanál Buborék

Csokis-meggyes citrommázas baglyos süti:)

Hahó mindenki!:)

Nagyon új nekem, nekünk ez a blogírás, de remélem, hogy minden kis bejegyzéssel adunk valakinek valamilyen jó ötletet, receptet vagy ihletet. Mivel itt van a nyári gyümölcsök szezonja, nem is volt kérdéses számomra, hogy valamilyen meggyes édességgel rukkolok elő, plusz megannyi szülinap, névnap közeleg, és mivel imádok a szeretteimnek alkalomra sütni már most látom mennyit fogok én a konyhában sertepertélni.

Ez első sütis bejegyzés megihletője egy kedves barátnőm, akinek közeleg a szülinapja, így ezzel az elő szülinapi ajándékkal leptem meg a minap. Nem annyira szereti az édes dolgokat, de annál inkább a baglyokat, tehát ezzel a süteménnyel pont eltaláltam az ízlését, ahogy utólag megerősített:) A kitalált rozslisztes (mondjuk így egy egészségesebb piskóta) és a nagymamám citromos máza volt az alapja az ajándéknak.

Hozzávalók a piskótához:

  • 45 dkg meggy ->16-17 dkg meggypép 
  • 10 dkg csoki
  • 5 ek rozsliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a mázhoz:

  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 kk víz

A baglyos díszítéshez annyi szem meggy szükséges, amennyi baglyot szeretnénk, valamint olvasztott csoki/dekortoll.

Először a piskótát kezdtem el készíteni, a sütőt alul-felül sütésen előmelegítettem 180°C-ra. A kimért meggyet kimagoztam, majd összeaprítottam géppel, a levét leszűrtem (és megittam :)), a maradék pépet összekevertem a reszelt csokival.

A rozslisztet a sütőporral elszitáltam. Majd hozzákevertem a habosra felvert tojásos cukrot. A csokis meggyet is hozzáadtam, majd egy kivajazott 24*18 as tepsibe tettem és kb. 30 percig sütöttem (tűpróbával megnéztem megsült-e már).

Amíg a piskóta sült a mázhoz feltettem egy edénybe vizet forralni, majd a hozzávalókat összekevertem egy olyan tálban, ami alkalmas a vízgőz feletti főzéshez. Habverővel forró vízgőz felett sűrű krémmé főztem a hozzávalókat. Majd félretettem hűlni. Ebből a mázból készíthetünk akár citromos krémet is, úgy hogyha félig kihűlt hozzáadunk még 20 dkg vajat és habverővel tovább verjük, amíg kihűl.

A megsült, kihűlt piskótából pogácsaszaggatóval köröket csináltam a baglyokhoz (kb 12 lett), majd mindegyiket bekentem a citromos mázzal és bagolyarcot adtam nekik.:) Amit, amúgy mindig ki szerettem volna próbálni, mert nagyon jópofának találom az ilyen állatos sütiket.

DSC01784.JPG

A többi piskótát a megmaradt citrommázzal pedig a családom desszertjeként szolgált.:)

Ez lett volna a bemutatkozó sütim. Hamarosan jön a többi! ;)

Lana

Szólj hozzá!

Címkék: meggy szülinap bagoly csoki citrom


A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskanalbuborek.blog.hu/api/trackback/id/tr205374198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása